Sähkötupakan markkinointi netissä kielletään – nikotiinipussit tilalle

SähkötupakkaSähkötupakka on hyvä esimerkki siitä miten nettibisnes voi hiipua tai loppua kokonaan lakimääräysten vuoksi. Sähkötupakkaa on tähän asti saanut myydä Suomessa nettikaupoissa, mutta 1.1.2012 lähtien sähkötupakkaa ei saa enää markkinoida netissä. Sähkötupakkaa saa toki myydä netissä, mutta jos nettikaupat eivät voi käyttää tuotekuvia ja nimiä on toiminta käytännössä lähes mahdotonta.

Sähkötupakka on ollut viime kuukausina paljon näkyvillä eri medioissa ja sen suosio on kasvanut huomattavasti. Sähkötupakka sai keväällä ja syksyllä 2011 lisänäkyvyyttä, kun aihetta käsiteltiin muun muassa MTV3:n uutisissa ja Ajankohtaisessa kakkosessa. Myös Suomen ensimmäinen sähkötupakkaoikeudenkäynti herätti kiinnostusta. Sähkötupakka-aiheisia sivuja ja blogeja löytyy netistä useita, jotka tarjoavat tietoa sähkötupakasta. Suomessa on toiminut muutamia sähkötupakka nettikauppoja, kuten GreenSmoke.fi, jotka ovat varmasti olleet tyytyväisiä tästä medianäkyvyydestä. Toiminta kuitenkin vuodenvaihteessa vaikeutuu huomattavasti. Ainoa mahdollisuus toiminnan jatkamiselle on siirtää yritys ulkomaille, mihin Suomen lait eivät ulotu.

Nettibisneksessä on aina omat riskinsä ja siksi riskiä kannattaakin hajauttaa. Internet markkinointia ei koskaan kannata jättää vain yhden nichen varaan. Lähes kaikilla tuotteilla ja palveluilla on oma elinkaarensa; joillakin muutaman kuukauden, toisilla useamman vuoden. Tuotteen tai palvelun kysyntä saattaa hiipua tai loppua kokonaan tai tuotteen tai palvelun myynti tai markkinointi kielletään.

Kannattaa siis miettiä useita erilaisia keinoja miten tehdä rahaa internet markkinoinnilla, jotta et koskaan jää täysin tyhjän päälle jos jokin bisnes ei toimikaan. Jos olet tähän mennessä toiminut vain Suomen markkinoilla, niin mieti voisitko laajentaa toimintaa myös ulkomaille.

Nikotiinipussit eli nikotiininuuska on sähkötupakan tyylinen korvike, joka sisältää nikotiinia. Sitä voi tilata Suomeen laillisesti omaan käyttöön, kunhan yhden nikotiinipussin sisältämä nikotiinimäärä ei ylitä neljää milligrammaa.

Nikotiinipusseja kannattaa tilata nikotiininuuska -sivustolta, joka on tämän hetken laadukkain ja luotettavin paikka niiden tilaamiseen.

On siis yleistä, että joku niche hiipuu kun lainsäädäntö tai kulutuskysyntä muuttuu, mutta aina tilalle tulee uusia ilmiöitä, joten kannattaa olla hereillä ja seurata mitä maailmalla tapahtuu.